Innehållsöversikt | Kontakta oss |
MEDLEM - LOGGA IN:     Användarnamn:     Lösenord:    -Behåll mig inloggad på denna datorn
Du är här: www.falbygdensfk.se / Falbygdens FK / EAA Fly-Inn 2019

EAA Fly In 31 maj till 2 juni 2019

Varmt välkomna till 2019-års EAA Fly In på Falköpings Flygplats, ESGK, helgen 31 maj - 2 juni. Lördagen den 1:e juni är huvuddag. Falbygdens flygklubb har för femte året i rad fått äran att stå som värd för detta arrangemang. Falbygdens Flygklubb som finns på Falköpings flygplats är belägen strax utanför Falköpings stad. Falköping ligger mitt i den Skaraborgska myllan mellan platåbergen Ålleberg och Mösseberg, en bygd som andas flyganor sedan decennier tillbaka. .

Under fredag eftermiddag och kväll kommer det att finnas funktionärer på plats för att ta emot långväga gäster som önskar övernatta till lördagen. Klubbhuset kommer att vara öppet, möjlighet finns att köpa bränsle och transporter till olika boenden erbjuds.
Ankommande gäster under fredagen och som ämnar stanna över natt antingen på hotell eller i tält bjuder vi på middag i klubbstugan på fredag kväll.
I klubbhuset kommer frukost att serveras lördag och söndag morgon. Anmälan om att frukost önskas görs i sekretariatet. Likaså kommer det att finnas funktionärer på plats under söndag morgon och förmiddag med samma service som under fredagen.

Lördagen kommer att bjuda på ett underbart väder, har beställt hos SMHI. Vi ser fram emot ett traditionellt EAA Fly-In med många flygande gäster, utställning av flygplan och utställare, som visar sina produkter, köp-sälj-byt loppisbord med flygprylar, seminarier, EAA-information och en hangarfest på kvällen som börjar klockan 19:30 och endast för medlemmar. 
Kaffe, fika och lunch kommer att serveras av Viltmat på området under hela lördagen.

Vetenskapsshow 

Nytt för i år är att vi har ordnat en aktivitet för barnen under lördagen. Vi har nöjet att kunna erbjuda familjer en aktivitet tillsammans med barnen på årets EAA-träff. Var med på en lättsam och högtflygande vetenskapsshow om vad som krävs för att ta sig upp i luften och stanna kvar där. Showen för stora och små hålls av Dalénium Science Center, Stenstorp.

Tre shower under dagen, klockan 11:00, 13:00 och 15:00.
 

Flygande gäster

Falköpings flygplats har status som vackert väder flygplats. När du närmar dig anropar du på våran frekvens 123.350 Mhz. Då det finns en hel del regler kring att öppna tornet kommer vi att svara ”klubbstugan” och vara behjälplig med vilken bana som är lämplig att landa på och om vi ser några andra flygplan i luften, med andra ord gäller regler för ankomst till en obemannad flygplats. Ankomst före 13:00 och avgång efter 14:00 på lördagen är ett önskemål, men inget krav.
Enklare flyguppvisning planeras mellan 13:00 till 14:00 då kommer flygplatsen vara stängd för start och landning.
Notam kommer att lämnas in för arrangemanget.

Som pilot har du en asfaltsbana och ett stråk (östra stråket) att välja på. Bansträckningen är 22 – 04. Asfaltsbanans längd uppgår till 1300 meter och stråket till 900 meter. Ett fornminne finns i södra ändan på östra stråket, detta kommer att vara markerat. Vänstervarv till 22 och högervarv till 04. Trafikvarvshöjden är 1500 ft MSL.
Klicka på länkarna här för ytterligare info
Plate ESGK      Inflygning bana 22 resp 04     Parkering fpl    Utställningsområde
I år kommer en del av norra ändan på östra stråket 22-04 att reserveras som reservparkeringsområde.

Som det framgår av en av informationskartorna kommer Karleby Kyrka att tjänstgöra som inpasseringspunkt, koordinater finns på informationskartan. Undvik överflygning över Falköpings stad. Efter landning kommer funktionärer på fyrhjulingar i gula västar att lotsa dig till uppställningsplats eller bränslepåfyllning. Då vi hoppas på en olycksfri helg är vår önskan att taxning sker i låg fart och med hög uppmärksamhet. Tänk också på att inom uppställningsområdet kan det finnas mindre flygkunniga personer.

Frekvens för Falköpings Flygplats är 123,350 MHz.
Tänk också på att Ålleberg finns endast 4 kilometer bort på 123.40 Mhz.

      

 

Bilburna gäster

För de gäster som kommer i bil finns det anvisade P-platser i anslutning till flygplatsen. Följ anvisningar från funktionärer i gula västar. EAA medlemmar erbjuds fri parkering för övriga bilar tar vi ut en parkeringsavgift med 50kr/bil.  I övrigt FRI ENTRE till utställningen.

Klicka på länken nedan för kartor över området
Parkering fpl  Utställningsområdet

Bränsle

Det finns möjlighet att tanka BP Air 91 UL och 100 LL på flygplatsen. Kortbetalning eller swish i möjligaste mån.

Vi planerar för ett taxningsflöde där flygande gäster tankar vid ankomst och därefter taxar fram och ställer upp på utställningsområdet.

 

Sekretariat

Sekretariatet kommer att vara bemannat på fredagen mellan klockan 1400 – 2000 och lördagen 0900 – 1700. Sekretariatet kommer att finnas i anslutning till utställningsområdet, västra stråket. Anmälan till sekretariatet sker i samband med ankomst. Wifi finns på området kring klubbstugan.

 

Seminarier och EAA-information

Seminarier och EAA-information kommer att hållas under lördagseftermiddagen. Mer om detta i separat artikel.

 

Hangarfesten

Klockan 19:30 på lördagskvällen slås portarna upp till hangarfesten. Det bjuds på lokalt producerad mat från Viltmat. I Bigglesbaren kommer allehanda drycker serveras. Anmälan till Hangarfesten senast lördag lunch till sekretariatet.

        

Transporter

Från fredag eftermiddag till söndag lunch kommer transporter att erbjudas till och från boende och sevärdheter för en mindre peng. Passar på i sammanhanget att påminna om Segelflygsmuseét på Ålleberg. Väl värt ett besök! Guiderna står färdiga att ta emot besökare mellan klockan 11:00 och 18:00, både lördag och söndag. Annan tid efter överenskommelse. Mer information om hur du beställer transport kommer att finnas i sekretariatet.
 

Boende

Om du inte väljer att sova under flygplansvingen finns det en mängd olika boende alternativ i närheten.

Vi rekomenderar
Hotell Falköping,
www.hotelfalkoping.com  +46515686100
Hotel Kurorten Mösseberg, www.kurortenmosseberg.se+4651543200

Andra alternativ till boende är:

Ålleberg Café och Restaurang, campingstugor, Veronika & Ulrika, 0515-37157

Mössebergs Camping och Stugby, 0515 - 173 49

http://www.mossebergscamping.se/

Andra tips på boende hittar du på www.vastsverige.com/sv/falkoping/Boende

Nytt för i år är att vi anordnar ett köp-sälj-byt loppisbord med flygprylar. Så har du gamla instrument, radioapparater, propellrar, böcker, motorer eller annat flygrelaterat? Ta med det, märk upp det med namn, pris och telefonnummer så kanske du kan glädja någon annan fellow-aviatior!

 

Vi har pratat med företag som säljer byggsatser och/eller flygplan och som är verksamma i Sverige och bjudit in dem till att medverka med deras företag på EAA-träffen. Hoppas, hoppas!

 

Välkomna till ett klassiskt EAA-Fly-In önskar Falbygdens Flygklubb!

 

Information och upplysningar:

Projectledare Peter Karlsson, 0704-446472
Ordförande i Falbygdens Flygklubb  Jan Aronsson, 0706-369402

 Tipsa en kompis om denna artikeln:
(skriv mottagerens epost adress i första fältet)

Ditt namn/avsändare:

Väder

  • Fredag den 24 januari

    5 °C
    Måttlig bris från väst-sydväst: 7.6 m/s Förväntad nederbörd: 0 mm

Visa flera dagar


Björn Nilsson

Premiar
Bengt Aronsson

Lekplatsen på lekplatsen
Björn Nilsson

Gymnasiet
Björn Nilsson

Björn Nilsson

Björn Nilsson

Björn Nilsson

Vårkänsla
Björn Nilsson

Välkomna!
Peter Karlsson

Björn Nilsson

Till bildgalleriet

© 2009 Falbygdens Flygklubb.