Första grundskolade UL-certet

Den 13 April 2010 skrev klubben historia. Dan Johansson från Tidaholm blev klubbens första utexaminerade elev på Ultralätt klass B. Han har läst teorin hösten 2009 och skolat under sommaren 2010. Radioprovet gjordes på klubben med övriga teorielever. Instruktör under utbildningen har varit Fredrik Strömberg och uppflygningen skedde för Skolchef Lennart Strömberg.
     Efter en navigeringsrunda och "nödlandning" i Lidköping skedde återflygningen mot hemmafältet. Flygningen var kantad av diverse tekninska uppkomna "incidenter" så som motorstopp vid start/stigning. Dan inväntar nu Transportstyrelsens beslut, d.v.s certifikatet.

Vi gratulerar Dan till certet och hoppas att han har och kommer att trivas i klubben och att han får många timmar i luften.