"Peter Karlsson vann SM i tålamod."

" Det känns ju hur skönt som helst att få ha tagit mina första lektioner, på en skala 1-10, en klar 10:a!". Det säger Falbygdens flygklubbs nyaste PPL elev som också har "vunnit SM i tålamod" för att få börja skola i klubben.

Du har ju vunnit VM i tålamod, på en skala från 1 - 10, hur skönt är det att sätta igång?
Ja jag har ju väntat ett tag nu och det tog lite tid med att få hem planet och få det i ordning och sedan var det ju lite med skoltillståndet som tog tid när väl lillcessnan var klar. Det känns ju hur skönt som helst att få ha tagit mina första lektioner, på en skala 1-10, en klar 10:a!

När bestämde du dig för att ta ett PPL?
Senhösten 2008 blev jag brutalt medveten om att livet kan ta slut när som helst, inget är givet... Jag har väl alltid varit nyfiken på livet och dess utmaningar, nu var det dags att lägga in en växel till. Och vad kan vara bättre än att flyga?! Känna friheten och komma halvvägs till himmelen? Lev livet medans du kan!

Du har ju fått vänta, varför valde du Falbygdens Flygklubb?
Januari 2009 började jag med en radiokurs på klubben efter att jag fått syn på en annons hos ett studieförbund. Efter avklarat prov och språktest under våren 2009 så var det dags att hoppa på flygteorikursen på klubben hösten 2009.

När började du och vart gjorde du teori-delen?
Att jag valde Falbygdens flygklubb var dels att jag fick syn på annonsen om radiokursen och dels att det var lite som att komma hem eftersom jag då bodde i Skövde men kommer från Falköping.

Nu är det bara att forstsätta plugga, klara skolproven och flyga mer lektioner!

(It ain´t over untill the fat lady sings!)