Status C150 Aerobat

Här kommer lite status och bilder från vårt Aerobat köp som nu är 100% klart. Anders Trygg var i veckan (måndag och tisdag) och besiktigade maskinen. Här kommer en status på vad som ska åtgärdas, motorbytet samt lite bilder.

Här kommer rapporten från Anders:

Hallå Ädla Aviatörer.

Tillbaka från Danmark och nu är flygplanet besiktigat, kontraktet underskrivet och returnerat, och handpenningen är betald

Följande fel hittade jag: Noshjulsjazz, Varmluftreglaget har ett felaktigt spel, G-Mätarens återställningsknapp var blockerad av instrumentbrädan, En "push rod" till höger skevroder utsliten.

Ett par lösa bultar i stjärtpartiet, som jag krävde skulle avlägsnas, hålen inspekteras, samt nya bultar monteras, något som gjordes när vi var där.

Vänster bränslemätare osäker indikering, det var endast lite bränsle i vänster tank. 200 timmars tillsyn var inte införd i en av loggböckerna. Lätt korrision på ett par beslag, (kommer att målas om)

Som sagt, allt kommer att åtgärdas innan leverans. Säljaren kommer nu att starta med att demontera motorn för översyn och allt skall enligt plan vara klart innan nyår.

/mvh Anders Trygg