Ungdomar ifrån Young Pilot genomförde spanings kurs på Falbygden

Under förra veckan genomfördes årets andra Fortsättningskurs för ungdomar som tillhör föreningen Young Pilots. Totalt 16 Ungdomar och 5 ledare ifrån hela Sverige vistades en vecka på Ålleberg och Falköpings flygplats. Alla övningar kunde genomföras trots lite osäkra väderlägen. Detta var andra kursen som genomfördes för i år.

Young Pilots ingår i Frivilliga Flygkåren som en del av organisationen som med frivilliga resurser skall hjälpa till i samhället vid behov. Uppdragen kan vara brandflyg, sjöräddning samt eftersök av försvunna personer. Ungdomar i åldern 14-25 år kan vara medlemmar i Young Pilots.

Både lokala och centrala läger genomförs årligen. Under 2015 har två läger genomförts i Falköping och på Ålleberg.
-Falköping, En suverän plats för ungdomsläger med flygutbildning, säger Lars-Göran Johansson som är kårchef vid Frivilliga Flygkåren och ansvarig för dessa kurser.

-Hektiska och rolig dagar säger Amanda. Bra flygplats samt boende, å Falbygden vilket vackert landskap fortsätter hon.

Veckan varvas med teori samt praktiska övningar och sammanlagt har varje elev genomfört 6 övningspass med kvalificerade lärare. De praktiska övningarna består i att navigera och dirigera piloterna till punkt. Där skall målet dokumenteras med ett eller flera foto. Tanken är att i framtiden kunna dokumentera en skada på ex. en kraftledning efter en storm. Navigeringen sker med hjälp av karta och kompass tills deltagarna blir riktigt duktiga.

-Vi är nöjda med service, anläggningar och närheten till allting, förklarar Lars-Göran FFKs kårchef som varit samordnare för kursen. Vi återkommer med fler övningar som genomförs i FFKs regi och närmast på tur står en lågflygkurs som går av stapeln i slutet av Augusti 2015. Han vill också framföra ett stort tack till personal på Ålleberg och Falköpings Flygplats.

-Vi kommer tillbaka, lovar Lars-Göran.Tack för bra service av Falbygdens flygklubbs medlemmar, avslutar han.

Planering pågår                                  Flygfotografering övas.

Deltagare Young Pilot läger vecka 29 från vänster: Johanna, Martin, Bareq, Linus, Alva, Viktor, Sergon, Philip, Per, Tilde, Amanda, Lovisa, Oskar, Mihani, Linnea, Ida, Jonathan, Desirée, Flyglärare Anders Gröndal  och FFK Kårchef Lars-Göran Johansson

Guidad tur på Ålleberg

Farväl "Helge Yngve".